Ηχος και Γραφη- Προγραμμα 2018




                                                               SOLE - listen ! -

       Αγαπητ*  Φίλ*,

  το διαπολιτισμικό και διατμηματικό εργαστήρι Το Σώμα των λέξεων που ξεκίνησε το 2016 στο Μουσείο Alex Mylonas-Μακεδονκό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εγκαινιάζει το συμπληρωματικό τμήμα, που αφιερώνει στην ηχητική αντίληψη, στη γραφή και στη γλώσσα. Η προτεινόμενη δράση προσεγγίζει την ανθρώπινη ομιλία από την πλευρά των επιμέρους συστατικών της, ως συμβολική νοηματοδότηση και ως ηχητικό υλικό. 

Συνεργάζονται: τα μέλη της ομάδας Ακοο-ο: Γιώργος Σαμαντάς και Ντάνα Παπαχρήστου, η mezzo soprano Μαργαρίτα Συγγενιώτου και ο συνθέτης/φιλόσοφος Roberto Zanata.
Η οργάνωση του προγράμματος ανήκει στις εκπαιδευτικές δράσεις του διαπολιτισμικού προγράμματος Labirinto:Culture e Civilta' Mediterranee με την ευγενική υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού ΤAF-theartfoundation. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/9/2018 στις αίθουσες του TAF στο Μοναστηράκι. 

     Aναλυτικότερα 

Εξετάζοντας τη δυναμική της ακουστικής εμπειρίας θα επιχειρήσουμε να συνδέσουμε τη γλώσσα με το ηχοτοπίο για να καταγράψουμε προσωπικές εμπειρίες, σκέψεις και διαθέσεις (διαδραστική άσκηση ενεργητικής ακρόασης). Θα προσεγγίσουμε το σώμα ως το ηχείο για την παραγωγή μιας ενσώματης γλώσσας (σωματικές ασκήσεις εκφοράς της ομιλίας) . Και τέλος, θα αναρωτηθούμε για τις περιπτώσεις των ηχητικών και των αρμονικών διαταραχών στις μουσικές εκτελέσεις ως τα παραδείγματα μιας γλώσσας, το νόημα της οποίας οι ακροατές παρόμοια με τους αναγνώστες αδυνατούν να αποκωδικοποιήσουν (παρουσίαση/τηλεδιάσκεψη).
  ___________________________________________________

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, το αναλυτικό πρόγραμμα και τη δήλωση εγγραφής :
            giorgia_ts67@yahoo.it (Γεωργία Τσουδερού/Giorgia Tsouderos, συντονίστρια                   Labirinto/Mediterraneo) 
και 
              elizabethbarakou@hotmail.com (Eλισάβετ Μπαράκου, υπεύθυνη επικοινωνίας
                                                                                                                            Labirinto/Mediterraneo)


                                          
                   Σας περιμένουμε ...

Σχόλια