To σωμα της λεξης: Γραφη και Ηχος



 Φύση, ήχος και γλώσσα:Τα φυσικά υλικά της ανθρώπινης ομιλίας

“The gramophone record, the musical thought, the score, the waves of sound, all stand to one another in that pictorial internal relation, which holds between language and the world.
To all of them the logical structure is common."

Ludwig Wittgenstein, Tractatus logico-philosophicus

  Αγαπητ* Φίλ*,
 όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει το εργαστήρι μας αποκτά το συμπληρωματικό του τμήμα που επικεντρώνεται στην αίσθηση της ακοής (ήχος). Θα πειραματιστούμε με τα φυσικά υλικά του ήχου για να καταγράψουμε τις σκέψεις και τις εμπειρίες μας (Ντάνα Παπαχρήστου/Γιώργος Σαμαντάς: Akoo-ο).Θα προσεγγίσουμε τον ήχο στη μορφή της έκφρασης  που αντιλαμβάνεται το σώμα σαν ένα ηχείο για την εκφορά του λόγου (mezzo soprano, Μαργαρίτα Συγγενιώτου). Θα ασχοληθούμε με τον ήχο αλλά και τη σιωπή ή τις "ατέλειες" του (παραφωνίες, διαταραχές του ήχου, παύσεις) σαν μια γραφή που προσπαθεί να επικοινωνήσει  το νόημά της (Roberto Zanata, φιλόσοφος/συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής στο Ωδείο της Foggia).   

   Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συντελεστές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα στο ιστολόγιό μας. H δράση μας εγκαινιάζεται το Σάββατο 15/9/ στο TAF-theartfoundation στο Μοναστηράκι. 
    
     Μείνετε συντονισμένοι...
    

  

    

Σχόλια