Ημερολόγιο εργαστηρίου 2018



              Aγαπητ*  Φίλ*,

         σας ξαναβρίσκουμε στο νέο έτος, 2018 με τα νεότερα και το πρόγραμμα του εργαστηρίου "επι-Γραφές: το σώμα της λέξης".
        Η δράση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/5/ και Σάββατο 12/5/ στις αίθουσες του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Taf-theartfoundation, http://theartfoundation.metamatic.gr/ στην Αθήνα, στο Μοναστηράκι. Η παρουσίαση της δράσης εντάσσεται στο πρόγραμμα του Taf για την επιλογή της Ελληνικής πρωτεύουσας ως Ευρωπαική Πόλη του Βιβλίου για το 2018 υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

            Στην διάρκεια πέντε (5) ωρών θα ανατρέξουμε την ιστορία της γραφής απο τα ίχνη των φυσικών υλικών (κλαδιά, πτερύγια ζώων, φύλλα, κ.α.) στις στερεές επιφάνειες εως την κατασκευή των τυπογραφικών στοιχείων και την τυπωμένη γλώσσα. Σε αυτή την εξιστόρηση, το διαδραστικό τμήμα της ανθρωπολόγου/εικαστικού, Ειρήνης Γκόνου συνομιλεί με το συγγραφικό έργο της Mariangela Guatteri στο πεδίο της πειραματικής λογοτεχνίας και την αφήγηση του υπεύθυνου των εικαστικών εκδόσεων Διάττων για την φυσιολογία της όρασης στην ανάγνωση.
[Στην σελίδα fb του εργαστηρίου μορείτε να αναζητήσετε περισσότερες φωτογραφίες και ενημερωτικό υλικό: https://www.facebook.com/labirintolabwords/ ].

           Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς με αυτό τον τρόπο εγκαινιάζουμε τη συνεργασία της αστικής μη-κερδοσκοπικής εταιρίας "Labirinto/Mediterraneo" με την δημιουργική ομάδα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Taf στην Αθήνα και με τις δίγλωσσες εκδόσεις Benway Series στην Ιταλία.
     Στους φίλους του εργαστηρίου επιφυλάσσουμε κάποιες μικρές -ευχάριστες εκπλήξεις- που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της δράσης στο πλαίσιο των νέων διαπολιτισμικών και διακρατικών συνεργασιών.

          Το αναλυτικό πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες και μπορείτε να το πληροφορηθείτε στον ιστότοπο του TAF, στην ιστοσελίδα Athens 2018 World Book Capital, https://athens2018.gr/language/en/  αλλά επίσης θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για την εγγραφή σας: giorgia_ts67@yahoo.it 

                Σας περιμένουμε .....

        Το κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ ( 30 ευρώ με έκπτωση για άνεργους και φοιτητές). Στις  πέντε πρώτες εγγραφές εως 1/5/2018 έκπτωση: 30 ευρώ. Για κάθε διπλή εγγραφή (2 άτομα) έκπτωση 10% : 60 ευρώ..



             XΟΡΗΓΟΊ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ /               ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

         
                              
                                                                          
                                                                                                        

                     

   

Σχόλια