Γλώσσα και Όραση (εικόνα): το σώμα της λέξης





   Η ιδέα του workshop  περιλαμβάνεται στις δράσεις των "μικροεργαστηρίων Πολιτισμού" του διαπολιτισμικού προγράμματος "Labirinto: Culture e Civilta' Mediterranee". Πρόκειται για εκπαιδευτικές προτάσεις με ερευνητικό προσανατολισμό και διαδραστικό χαρακτήρα.
      Το "Σώμα των λέξεων" εγκαινίαστηκε τον Μάρτιο του 2016 στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα:

 http://mouseioalexmylona.blogspot.gr/2016_02_28_archive.html

    Ο σχεδιασμός του εργαστηρίου περιλαμβάνει θεωρητικές και εφηρμοσμένες παρουσιάσεις καθώς και ασκήσεις με τους συμμετέχοντες. Το πλούσιο υλικό των αποτελεσμάτων του Πρώτου Κύκλου, απο 16-18/3/2016, διαμόρφωσε εν τέλει τον Δεύτερο Κύκλο του εργαστηρίου που χωρίστηκε σε δύο συμπληρωματικά μέρη. Το πρώτο μέρος ασχολείται με τα υλικά της γραφής ενώ το δεύτερο μέρος αφορά την νοηματική σηματοδότηση της γραφής και της γλώσσας.

        Η ομάδα του εργαστηρίου αποτελείται απο τους παρακάτω με αλφαβητική σειρά: την ανθρωπολόγο-εικαστικό Ειρήνη Γκόνου,   https://irinigonou.gr/. Την συγγραφέα-θεωρητικό τέχνης Μαρία Γιαγιάννου, https://mariayiayiannou.wordpress.com/. Τον αρχιτέκτονα-εικαστικό Αλέξανδρο Μαγκανιώτη, http://www.alexmaganiotis.com/. Την ψηφιακή designer και φωτογράφο, Τζίνα Νικολίνα για την τεχνική κάλυψη του εργαστηρίου.

       Φέτος, το εργαστήριο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017 στον πολυχώρο του White Rabbit -Βιβλιοθήκη Βολανάκη στα Εξάρχεια: 

       https://www.facebook.com/events/377209999326646/

      Στο παραπάνω fb site υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις για το πρόγραμμα, το περιεχόμενο και τις ημερομηνίες του εργαστηρίου και φυσικά, τα στοιχεία της πρόσκλησης σε όποια/ο επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μας.




Σχόλια