Benway Series: εκδοτική πρόσκληση /κανόνες συμμετοχής



                                                                   Βenway Series
                                                                    
             Aγαπητ* Φίλ*,


  τον Μάιο που μόλις μας αποχαιρέτησε οι εκδόσεις Benway Series
         και το διαπολιτισμικό πρόγραμμα Labirinto/Mediterraneo συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις του καλλιτεχνικού Οργανισμού TAF-theartfoundation για την επιλογή της Αθήνας ως παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου για το έτος 2018. 

     Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την νέα εκδοτική πρόταση των δίγλωσσων εκδόσεων Benway Series για την επιλογή και δημοσίευση Ιταλο-Ελληνικών κειμένων στη σειρά Foglio. 

      Οι εκδόσεις Benway Series γεννήθηκαν το έτος 2013 στην Ιταλία από τη συνεργασία τριών δημιουργικών ανθρώπων στον χώρο της λογοτεχνίας και ειδικότερα της Mariangela Guatteri, του Michele Zaffarano και του Giulio Marzaioli. Πρόθεσή τους είναι  η προώθηση και η δημοσίευση κειμένων που πειραματίζονται με τα υλικά και τις τεχνικές της γραφής. Το αποτέλεσμα δηλώνεται στο λογοτεχνικό και αισθητικό αντικείμενο των εκδόσεων. Στον ιστότοπο των εκδόσεων  https:// benwayseries. wordpress.com/about/ μπορείτε να δείτε αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τις δημοσιεύσεις, βιβλία και τη σειρά Foglio, όπως επίσης και για τις λογοτεχνικές εκδηλώσεις, http://eexxiitt.blogspot.com/p/exit.html 
με διεθνείς συμμετοχές που οργνανώνονται από την Benway Series.

     Η Μariangela Guatteri παρουσίασε το τεύχος Foglio 10  "La Tavola delle Materie" (μτφρ. Ο πίνακας των υλικών) μια συγγραφική πρόταση που τώρα παρουσιάζεται στο αθηναικό κοινό στην Ελληνική μετάφραση. 


Το κείμενο Tavola delle Materie αφηγείται την ιστορία των έντυπων εκδόσεων από τα πρώτα υλικά των ξύλινων πινακίδων έως την τυπογραφική εργασία στη νεότερη εποχή. Η εξέλιξη περιλαμβάνει την ανάδειξη του χειρωνακτικού επαγγέλματος του συγγραφέα ως μια σημαντική στιγμή στην πολιτισμική ιστορία. Το κείμενο δεν ακολουθεί την γραμμική αφήγηση των ιστορικών γεγονότων, δεν διεκδικεί την ιστορική εξιστόρηση των γεγονότων. Το κείμενο της Mariangela Guatteri αποδομεί  ηθελημένα τη σειριακή κατανόηση της αφήγησης δημιουργώντας ένα ψηφιδωτό εικόνων, λέξεων και νοημάτων που απευθύνει στον αναγνώστη. Η ανάγνωση αποκτά την αισθητηριακή βαρύτητα των συμβόλων και των σημασιών του κειμένου. Τα κεφαλαία αναιρούνται, τα οπτικά σύμβολα αναπαριστούν άμεσα το νόημά τους στην ανάγνωση.  


 
  
Η παρουσίαση του βιβλίου εγκαινιάζει την νέα πρόταση των εκδόσεων στους ελληνόφωνους συγγραφείς και εικαστικούς λογοτέχνες που ασχολούνται με τις τεχνικές της πειραματικής γραφής να επικοινωνήσουν με την εκδοτική ομάδα Benway Series για να προτείνουν ένα συγγραφικό πρότζεκτ, ανέκδοτο στη μορφή της τελικής πρότασης. Η υποψηφιότητά τους πρέπει να περιλαμβάνει μια σύντομη περιγραφή, 1-2 σελίδες (max. 500 λέξεων) και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα. Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email : giorgia_ts67@yahoo.it (υπεύθυνη του προγράμματος Labirinto/Mediterraneo και συνεργάτιδα των εκδόσεων Benway Series για την Ελλάδα και τους ελληνόφωνους συγγραφείς). Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν για τη δημιουργία ενός τελικού καταλόγου κειμένων και συγγραφέων που θα μεταφραστούν στα Ιταλικά για την σειρά Foglio που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την παρουσίαση των προτάσεων.
Προτείνουμε στους ενδιαφερόμενους να συμβουλευτούν την έντυπη δημοσίευση της σειράς Foglio αναφορικά με τη μορφή , το περιεχόμενο και την αισθητική των εκδόσεων. Μπορείτε να μας βρείτε στο σημείο πώλησης του TAF και στο ξενόγλωσσο βιβλιοπωλείο Polyglot στην οδό Ακαδημίας στη Αθήνα. Αλλά επίσης μπορείτε να ζητήσετε την έκδοση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://mailchi.mp/a969ec8bd5f0/novit-editoriali-benway-series?e=d97911882e για όσους δεν μένουν στην Αθήνα.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας..θα χαρούμε να λάβουμε μηνύματά σας και να απαντήσουμε στις απορίες σας..

         φιλικά εκ μέρους των εκδόσεων Benway Series,



          

Σχόλια